I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Miso grikiai su grybais


Kremiškas, bet kartu ir traškus, kupinas umami skonio, labai aromatingas patiekalas, kuris ypatingai tinka gaminti rudenį, kol šviežių grybų sezonas dar nesibaigė. Neskrudinti grikiai netikėtai puikiai "susižaidžia" su miso sultinio išskirtiniu skoniu, o lietuviški, mums įprasti grybai - su egzotiškais grybais. Iš tiesų netikėti, tačiau tikrai puikūs skonių ir tekstūrų deriniai, kurie sugula rudeniu kvepiančioje lėkštėje. Būtina išbandyti visiems grybų mylėtojams!

Ingredientai


Jums reikės:

1 vnt. nedidelio svogūno
3 vnt. skiltelių česnako
1 valg. š. sviesto
Šiek tiek džiovintų baravykų
150 g grikių
100 ml balto, sauso vyno
100 g parmezano sūrio
300 g voveraičių
300 g shimeji grybų
1 valg. š. česnakinio sviesto
Šiek šviežios petražolės
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus su česnakais. Kepkite apie 2-3 minutes. Sudėkite pasmulkintus džiovintus baravykus, pakepinkite dar minutę ir suberkite grikius. Pakepinę dar minutę supilkite vyną, o jam nugaravus per kelis kartus supilkite sultinį ir troškinkite, kol visas susigers ir suminkštės grikiai. Jeigu nugaravus sultiniui grikiai dar bus neparuošti – tęskite įpildami vandens. Prieš patiekiant suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
  • 2Į kitą, labai gerai įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir suberkite gerai nuvalytas voveraites. Pakepkite kelias minutes, tuomet suberkite shimeji grybus ir kepkite dar maždaug penkias minutes kartais pamaišydami. Įdėkite šaukštą česnakinio sviesto ir jam ištirpus suberkite pasmulkintas petražoles, įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite ir išjunkite kaitrą.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis