Migdolinis morenginis desertas su avietėmis

Ingredientai
Morenginiam biskvitui reikės:
6 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
Sviestiniam migdoliniam kremui reikės:
30 g vandens
120 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
300 g sviesto
Įdarui reikės:
300 g aviečių
- 1Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki baltų putų, kol masė taps tvirta ir blizgi. Atsargiai įmaišyti migdolų miltus ir vanilės ekstraktą. Suformuoti du apskritimo formos lakštus ir su šaukštu „pašiaušti“ paviršių.
- 2Kepti 110°C temperatūroje apie 90 min. Iškepusius atvėsinti.
- 3Kremui pradžiai iš cukraus ir vandens išvirti sirupą iki 120°C temperatūros. Sirupu nuplikyti baltymus (pilti nuolat plakant plona srovele katiliuko šonu) ir plakti, kol atvės iki kambario temperatūros. Morengas bus tąsus, blizgantis, laikantis formą.
- 4Į morengą įdėti riešutinę pastą ir plakant po truputį sudėti sviestą. Plakti, kol kremas taps vientisas. Jį palikti 20-30 min. šaldytuve, kad atvėstų ir sutvirtėtų. Taip bus žymiai lengviau dirbti.
- 5Ant morenginio biskvito (lygiu paviršiumi į viršų) pilnai iš kraštų dėti aviečių žiedą. Tuomet link vidurio suformuoti kremo žiedą, vėl aviečių ir taip iki galo. Ant viršaus uždėti morenginį biskvitą lygiu paviršiumi į apačią.