Polenta su kale kopūstais ir voveraitėmis

Ingredientai
Polentai reikės:
1 l pieno
Druskos
Pipirų
Kale kopūstų ir voveraičių garnyrui reikės:
1 raudonojo svogūno
Kelių šakelių petražolių
200 g voveraičių
150 ml balto vyno
Kelių konservuotų ančiuvių
1 čili pipiro
300 g kale kopūsto
50 g vytintos kiaulenos šoninės
Druskos
Pipirų
- 1Polentai užvirti pieną, nukelti nuo kaitros ir maišant šluotele supilti kukurūzų miltus. Prikaistuvį grąžinti ant kaitros ir maišant kaitinti, kol pradės burbuliuoti ir polenta taps tvirta. Paskaninti druska ir pipirais, užpilti šlakelį rūkyto aliejaus, permaišyti ir išpilti į didesnį indą. Palikti, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
- 2Garnyrui pusžiedžiais supjaustyti nuluptą svogūną ir dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminštėjus suberti gerai nuvalytas voveraites. Šiek tiek apkepus supilti baltą vyną. Suberti susmulkintas petražoles, šiek tiek pamažinti temperatūrą ir užberti druskos bei pipirų. Troškinti apie 5 min. Su kiaurasamčiu į indą išimti turinį, kad padažas liktų keptuvėje. Į ją dėti ančiuvius ir apkepinti. Tuomet sudėti čili pipirus ir kepti, kol pipiras suminkštės. Suberti susmulkintą kale kopūstą ir kepti kelias minutes.Tik nereikia perkepti, kad lapai išliktų žali. Galiausiai įdėti smulkintos kiaulienos šoninės ir pagardinti pipirais. Pakepinti dar dvi minutes ir garnyras paruoštas.
- 3Sustingusią polentą supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais ir apskrudinti iki 180°C įkaitusioje orkaitėje su grilio režimu. Ant apkepusio polentos gabalėlio dėti kale kopūstų su čili garnyrą ir ant viršaus – voveraičių.