Mielinės spurgos su šokolado kremu
Ingredientai
Tešlai reikės:
3 kiaušinių
200 ml šilto pieno
100 g sviesto
1 valg. š. cukraus
15 g šviežių mielių
Apvoliojimui reikės:
Apie 200 g cukraus
Šokoladiniam kremui reikės:
- 1Mieles ištirpinti šiltame piene su cukrumi. Jos turi aktyvuotis ir pradėti putoti.
- 2Miltus supilti į didelį dubenį arba katiliuką, jei minkysite mikseriu. Maišant po truputį pilti pieną su mielėmis ir šiek tiek perplaktus kiaušinius. Galiausiai pilti lydytą sviestą ir minkyti, kol nelips prie rankų. Iš tešlos suformuoti kamuoliuką, dėti į indą, uždengti maistine plėvele ar drėgnu rankšluosčiu ir kildinti kambario temperatūroje 2 valandas. Galima kildinti šaldytuve, taip tešla bus dar elastingesnė. Tokiu atveju reiktų palikti bent 4 valandoms arba geriausia per naktį.
- 3Tešlą iškočioti iki 1-1,5 cm storio. Su maždaug 8 cm skersmens žiedu ar paprasčiausiai stikline išspausti iš tešlos rutulius. Juos dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pakildinti šiltoje vietoje apie 30 min.
- 4Prieš kepant į didesnį indą įpilti cukraus, kuriame reikės apvolioti tik ką iškeptas spurgas.
- 5Spurgas kepti karštame aliejuje, bet ne verdančiame. Kepti maždaug po 2 min kiekvieną pusę, kol įgaus tamsesnę auksinę spalvą. Iš aliejaus traukti su kiaurasamčiu, iš karto dėti į cukrų ir gerai apvolioti, kad cukraus priliptų pakankamai.
- 6Kol spurgos vėsta, labai greitai pasiruošite šokoladinį kremą. Tereikia pakaitinti grietinėlę iki virimo, nukėlus nuo kaitros supilti visą šokoladą ir gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps ir kremas taps vientisas ir blizgus. Ir viskas. Imate spurgą, dažotę į šokoladinį kremą ir ragaujate.