Midijos su geltonojo kario padažu

Ingredientai
Jums reikės:
2 kg midijų
1 a.š. tailandietiškio geltonojo kario
2 v. š. žuvies padažo
0,5 l kokosų pieno
2 kg bulvių
1 laimo
1 v. š. rudojo cukraus
Svogūno
Duonos Baguette
Aliejaus gruzdinimui
Prieskonių bulvėms
- 1Svogūną susmulkinti ir apkepinti įkaitintoje gilioje keptuvėje arba puode su alyvuogių aliejumi. Įdėti karį ir maišyti, kol pasiskirstys. Supilti kokosų pieną ir jam užkaitus įpilti 2 valgomuosius šaukštus žuvies padažo, įspausti laimo sultis ir įberti 1 šaukštą rudojo cukraus. Kaitinti, kol padažas sutirštės. Tuomet sudėti midijas ir uždengus pavirti 5 minutes.
- 2Su lupena virtas bulves sulaužyti gabaliukais ir apvirti įkaitintame aliejuje, kol jos taps aukso spalvos. Bulves ištraukti iš aliejus ir dėti ant vienkartinio rankšluosčio, kad neliktų aliejaus pertekliaus. Paskaninti bulvių prieskoniais.
- 3Kad neliktų gardžiojo padažo, jį rekomenduojama dažyti su duona Baguette.