Menkės file su ančiuvių džiuvėsėliais

Ingredientai
Jums reikės:
4 menkių file
4 riekelių norimos duonos (ne šviežios)
4 ančiuvių file
20 g kaparėlių
1 raudonojo svogūno
Šaldyto daržovių mišinio kepimui Bonduelle
1 šaukštelio cukraus
Sviesto
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų
- 1Daržoves paskaninti Persilade prieskoniais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 25 min.
- 2Duoną susmulkinti iki trupinių trintuvo pagalba. Tuomet į trintuvą sudėti ančiuvius, kaparėlius, šiek tiek druskos, pipirų ir įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Dar kartą permalti, kol masė gerai išsimaišys.
- 3Įkaitintoje keptuvėje su sviestu apkepti menkių file ir atsargiai sudėti į kepimo skardą. Keptuvėje sviestą palikti, padidinti kaitrą ir jame apkepti džiuvėsius. Juos užpilti ant menkių file ir dėti kelioms mitutėm į orkaitę šalia jau kepančių daržovių.
- 4Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti pusžiedžiais pjaustytą svogūną, užberti cukraus ir maišyti, kol karamelizuosis. Pašlakstyti balzaminiu actu ir dar minutę patroškinti. Karamelizuoti svogūnai labai tinka prie keptų daržovių.