Makaronų paelija su jūros gėrybėmis
Turbūt vienas populiariausių ispaniškų patiekalų yra paelija (paella), kuris dažnai laikomas šios virtuvės vizitine kortele. Tačiau tikrai ne ką prastesnis yra kitas katalonų gaminamas patiekalas, tai Fideuà. Labai panašus į paeliją, gaminamas su jūros gėrybėmis ir makaronais, vietoj ryžių. Kupinas skonių ir šildantis patiekalas, kurį tikrai verta išbandyti visiems ispaniškos virtuvės gerbėjams ir ne tik.

Ingredientai
Jums reikės:
Padažui jums reikės:
2 vnt. šalotinių svogūnų
Keletos skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
1 arb. šaukštelio saldžios paprikos
0,5 arb. šaukštelio ciberžolės
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
100 ml balto sauso vyno
Žiupsnelio cukraus
Taip pat jums reikės:
200 g išvalytų didelių krevečių
3-4 išvalytų kalmariukų
8 vnt. midijų
Šiek tiek šviežių petražolių
Keleto skiltelių citrinos
- 1Makaronus sulaužykite nedideliais, maždaug 2-3 cm ilgio šiaudeliais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Maišydami kepkite apie 5-6 minutes, kol makaronai įgaus tamsiai gintarinę spalvą. Iškepusius makaronus sudėkite į lėkštę.
- 2Svogūnus ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į tą pačią keptuvę, kur kepė makaronai. Kepkite kol paskrus. Tada suberkite rūkytą papriką, saldžią papriką, ciberžolę, supilkite trintus pomidorus, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir kepkite tol, kol nugaruos visas perteklinis skystis, maždaug apie 5 minutes. Kepinant supilkite vyno ir įberki žiupsnelį cukraus. Skysčiui nugaravus turite gauti tirštą padažą.
- 3Į paruoštą padažą suberkite pakepintus makaronus, supilkite žuvies sultinį ir permaišykite. Tolygiai, per visą keptuvę išdėliokite jūros gėrybes. Virkite neuždengę apie 10 minučių. Jei naudojate kitus makaronus, vadovaukitės gamintojo rekomendacijomis ir troškinkite, kol makaronai išvirs.
- 4Paruoštą patiekalą papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patiekite šalia kelias skilteles citrinos.