I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Makaronai su baklažanais


Na mes tikrai labai mėgstame greitai ir lengvai pagaminamus patiekalus, nes kaip ir jūs, tikrai ne visada turime laiko ir noro ilgai suktis virtuvėje. Būtent tokioms dienoms ir yra skirtas šis puikus receptas. Patiekalo žvaigždė – orkaitėje keptas baklažanas, kurio kremiškumas ir dūminis aromatas nuostabiai papildo marinarą padažą ir jam prideda unikalios tekstūros. Šis tikrai labai skanus derinys su rigatoni makaronais tinka tiek vegetarams, tiek be mėsos negalintiems gyventi, tad drąsiai galite gaminti visai šeimai ar spalvingai draugų kompanijai.

Ingredientai


Jums reikės:

2 vnt. baklažanų
Šiek tiek aliejaus
Žiupsnio druskos
1 indelio (435 g) Marinara padažo
4 vnt. skiltelių česnako
50 g tarkuoto parmezano sūrio
Šiek tiek šviežio baziliko
Šiek tiek pasmezano sūrio patiekimui
  • 1Baklažaną perpjaukite per pusę išilgai, padarykite negilias įpjovas skersai ir išilgai, apliekite su šiek tiek aliejaus ir dėkite į kepimo skardą odele į viršų. Taip paruoštus baklažanus dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 45 minutes. Baklažanų viršus turi pasiraukšlėti, o vidus būti minkštas. Kol baklažanai dar karšti, išskobkite jo minkštimą ir jį stambiai pasmulkinkite.
  • 2Į didelį puodą su daug pasūdyto vandens supilkite rigatoni makaronus ir virkite pagal gamintojo nurodymus.
  • 3Į įkaitintą prikaistuvį įpilkite aliejaus ir suberkite stambiai pasmulkintą česnaką. Jam pradėjus kepti, supilkite marinarą padažą ir šiek tiek pašildykite. Suberkite tarkuotą parmezano sūrį, sudėkite nesmulkintus baziliko lapelius, išmaišykite ir sušilus visiems ingredientams trintuvo pagalba viską sutrinkite iki vientisos tekstūros padažo. Į taip paruoštą padažą sudėkite pasmulkintą baklažaną ir išmaišykite.
  • 4Išvirtus makaronus sumaišykite su paruoštu padažu ir patiekite su šiek tiek parmezano sūrio bei trumų alyvuogių aliejaus.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis