Makaronai su baklažanais
Na mes tikrai labai mėgstame greitai ir lengvai pagaminamus patiekalus, nes kaip ir jūs, tikrai ne visada turime laiko ir noro ilgai suktis virtuvėje. Būtent tokioms dienoms ir yra skirtas šis puikus receptas. Patiekalo žvaigždė – orkaitėje keptas baklažanas, kurio kremiškumas ir dūminis aromatas nuostabiai papildo marinarą padažą ir jam prideda unikalios tekstūros. Šis tikrai labai skanus derinys su rigatoni makaronais tinka tiek vegetarams, tiek be mėsos negalintiems gyventi, tad drąsiai galite gaminti visai šeimai ar spalvingai draugų kompanijai.
Ingredientai
Jums reikės:
2 vnt. baklažanų
Šiek tiek aliejaus
Žiupsnio druskos
1 indelio (435 g) Marinara padažo
4 vnt. skiltelių česnako
50 g tarkuoto parmezano sūrio
Šiek tiek šviežio baziliko
Šiek tiek pasmezano sūrio patiekimui
- 1Baklažaną perpjaukite per pusę išilgai, padarykite negilias įpjovas skersai ir išilgai, apliekite su šiek tiek aliejaus ir dėkite į kepimo skardą odele į viršų. Taip paruoštus baklažanus dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 45 minutes. Baklažanų viršus turi pasiraukšlėti, o vidus būti minkštas. Kol baklažanai dar karšti, išskobkite jo minkštimą ir jį stambiai pasmulkinkite.
- 2Į didelį puodą su daug pasūdyto vandens supilkite rigatoni makaronus ir virkite pagal gamintojo nurodymus.
- 3Į įkaitintą prikaistuvį įpilkite aliejaus ir suberkite stambiai pasmulkintą česnaką. Jam pradėjus kepti, supilkite marinarą padažą ir šiek tiek pašildykite. Suberkite tarkuotą parmezano sūrį, sudėkite nesmulkintus baziliko lapelius, išmaišykite ir sušilus visiems ingredientams trintuvo pagalba viską sutrinkite iki vientisos tekstūros padažo. Į taip paruoštą padažą sudėkite pasmulkintą baklažaną ir išmaišykite.
- 4Išvirtus makaronus sumaišykite su paruoštu padažu ir patiekite su šiek tiek parmezano sūrio bei trumų alyvuogių aliejaus.