Lazdyno riešutų morenginis tortas su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis

Ingredientai
Jums reikės:
Morenginiam biskvitui:
8 kiaušinių baltymų
130 g lazdyno riešutų
160 g cukraus pudros
160 g cukraus
Plikytam kremui:
400 ml pieno
4 kiaušinių trynių
40 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
40 g sviesto
Papuošimui:
Šviežių uogų (aviečių, šilauogių)
Šviežios mėtos lapelių
- 1Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.
- 2Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
- 3Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba tolygiai paskirstyti apvalioje kepimo formoje arba žiede. Padaryti aukštesnę sienelę ties formos kraštu. Paviršių apibarstyti juoduoju šokoladu ir kepti 15 minučių iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
- 4Trynius išplakti kartu su cukrumi, vaniline cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu iki kreminės konsistencijos.
- 5Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
- 6Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos ir padėti ant serviravimo lėkštės ar padėklo, kad atvėstų.
- 7Išimti kremą iš šaldytuvo, nuimti maistinę plėvelę ir įdėti į jį gerą šaukštą maskarponės sūrio. Elektrinio plakiklio pagalba perplakti masę iki purumo. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir gražiai paskirstyti ant biskvito paviršiaus.
- 8Dekoruoti šviežiomis uogomis, šviežios mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra.
- 9Prieš patiekiant geriausia dar įdėti porai valandų į šaldytuvą, kad kremas visiškai sustingtų.