Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis

Ingredientai
Jums reikės:
Biskvitui:
80 g lazdyno riešutų
25 g greito paruošimo sorgų košės (arba kvietinių miltų)
50 g cukraus pudros
100 g cukraus
Šokoladiniam kremui:
20 g sviesto
Papuošimui:
Šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių)
- 1Lazdyno riešutus susmulkinti ir sumaišyti su greito paruošimo sorgų koše (arba miltais) bei cukraus pudra. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Birų mišinį lopetelės pagalba atsargiai įmaišyti į išplaktus kiaušinių baltymus iki vientisos masės. Konditerinio maišelio pagalba masę paskleisti kepimo formoje ir kepti 18-20 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje. Kol biskvitas atvės, paruoši šokoladinį kremą: užvirti grietinėlę ir užpilti ant inde suberto šokolado. Išmaišyti iki vientisos masės. Į atvėsusią iki maždaug 35°C temperatūros šokolado masę sudėti smulkintą sviestą ir maišyti, kol ištirps, o masė taps vientisa ir blizgi. Konditerinio maišelio pagalba ant atvėsusio morenginio biskvito paskleisti šokoladinį kremą ir papuošti šviežiomis uogomis bei apibarstyti cukraus pudra.