Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu
Ingredientai
Jums reikės:
4 lašišos file gabalėlių
1 arb. š. medaus
1 arb. š. sojų padažo
2 šakelių vyšninių pomidoriukų
0,5 brokolio
0,5 kalafijoro
1 česnako skiltelės
Saujelės anakardžių riešutų
Saujos saldžių raudonų ar žalių vynuogių
100 g sviesto
Poro
0,5 arb š. tarkuoto imbiero
1 arb. š. geltonojo kario
Druskos
- 1Vyšninius pomidoriukus sudėti į skardelę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, balzamiku ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Ant iškepusių pomidoriukų užberti šiek tiek druskos.
- 2Pasūdytame vandenyje išvirti stambiai pjaustytus brokolius ir kalafijorus. Juos nukošti ir palikti tame pačiame prikaistuvyje. Įdėti apie 50 g sviesto ir palikti ant silpnos kaitros, kad nugaruotų skystis. Tuomet tyrė bus ne tokia vandeninga. Įdėti trintą česnako skiltelę ir sutrinti trintuvu iki vientisos masės. Jei trūksta, įberti druskos.
- 3Lašišos kepsnelius aptepti sojos ir medaus marinatu. Odele į apačią dėti kepti į gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Priklausomai nuo kepsnelių storio, kiekvieną pusę kepti po 2-4 minutes. Svarbu neperkepti, kad žuvis išliktų sultinga. Iškepusią pagardinti druska.
- 4Padažui susmulkinti anakardžių riešutus. Vynuoges perpjauti pusiau. Porą supjaustyti pusžiedžiais. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė lašiša, įdėti apie 50 g sviesto ir jam ištirpus sudėti anakardžius. Kaitra gali būti didesnė. Anakaržiam apskrudus įberti druskos, tarkuoto imbiero ir geltonojo kario. Pradėjus skleistis kvapui sudėti porus ir kepti, kol suminkštės. Suberti vynuoges ir dar pakepti, kol jos paminktės ir paleis sultis. Galiausiai įpilti grietinėlės ir šiek tiek patroškinti, kol padažas patirštės.
- 5Pateikiant pirma į lėkštę nestoru sluoksniu dėti daržovių tyrę, ant jos lašišą, šalia anakardių ir vynuogių padažą bei keptus pomidoriukus.