Lašišos kepsneliai su pistacijomis
Ingredientai
Lašišos kepsneliams reikės:
Lašišos
50 g pistacijų
Druskos
Pipirų
1 valg. š. aguonų
1 valg. š. džiūvėsėlių
Cukinijų tyrei:
1-2 nedidelių cukinijų
1 šalotinio svogūno
Žolelių sultinio kubelio
Kelių mėtos lapelių
Garnyrui reikės:
Smidrų
- 1Pistacijas suberti į įkaitintą keptuvę ir skrudinti. Į kepimo pabaigą įberti nemažai pipirų ir žiupsnį druskos. Pistacijas susmulkinti iki trupinių. Į juos įberti 2-3 žiupsnelius aguonų ir šaukštą džiuvėsėlių.
- 2Lašišą supjaustyti 2-3 cm storio kepsneliais (rekomenduojame laukinę lašišą iš www.laukinelasisa.lt), dėti į skardą su kepimo popieriumi ir ant jų dėti trupinius. Paspausti su delnu, kad susidarytų tvirtesnė plutelė. Apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. su garų funkcija.
- 30,5 l vandens užvirinti su sultinio kubeliu. Į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi suberti smulkintą šalotinį svogūną. Jam apkepus sudėti smulkintą cukiniją. Kepti ilgai nereikia, tik kol paminkštės ir šiek tiek karamelizuosis. Įpilti 1-2 samčius sultinio ir palikti pasitroškinti apie 5 min. Baigus troškintis įdėti smulkintos mėtos lapelius. Sutrinti smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
- 4Į likusį sultinį sudėti smidrus ir pavirti kelias minutes, kol taps minkšti.
- 5Viduryje lėkštės pilti cukinijų tyrę, ant viršaus dėti lašišos kepsnelį ir šalia virtus smidrus.