I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu


Kukurūziniai blynai su chorizo pagardu – tobuli pusryčiai, kurie įtiks visiems! Šiame patiekale yra dvi žvaigždės - purūs kukurūziniai blynai, kurie tiesiog tirpsta burnoje ir sodraus skonio mėsos padažas, kuris visam patiekalui suteikia išskirtinumo. Tokia kombinacija pradžiugins visus mėgstančius sočiau pusryčiauti. O jei esate linkę rinktis lengvesnius pusryčius, ne bėda! Kukurūziniai blynai puikiai tiks su įvairiais mėgstamais priedais. Gaminkite ir atraskite savo mėgstamiausias kombinacijas.

Ingredientai


Padažui jums reikės:

150 g šalto rūkymo šoninės
1 vnt. nedidelio svogūno
3-4 vnt. skiltelių česnako
410 g padažo Marinara
50 ml espresso kavos
1 arb. š. čili dribsnių
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. kumino
2 valg. š. klevų sirupo

Blynų tešlai reikės:

50 g cukraus
320 g kukurūzų miltų
2 valg. š. (20 g) kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
1 valg. š. maistinio acto (9%)
0,5 l pieno
50 g tirpinto sviesto
  • 1Paruoškite padažą. Šoninę susmulkinkite ir sudėkite į gilesnę keptuvę ar puodą. Kepamąsias chorizo dešreles išimkite iš apvalkalo, pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą kartu su šonine. Kepinkite mėsą ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebaliukas ir truputį paskrus, tada nuimkite nuo kaitlentės ir suberkite viską į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai.
  • 2Į tą patį puodą kur kepė mėsa, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir lengvai apkepinkite. Gražinkite apkeptą šoninę ir čorizo į puodą su kepintais svogūnais ir česnakais, supilkite Marinara padažą, vištienos sultinį, espresso kavą, suberkite čili dribsnius, raudonėlį, kuminą, įpilkite klevų sirupo ir viską užvirkite. Padažui užvirus sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 40-50 minučių troškintis, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
  • 3Paruoškite blynus. Į dubenį suberkite cukrų, kukurūzų miltus, paprastus miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Į kiaušinius įpilkite actą, pieną, tirpintą sviestą ir vėl gerai išplakite. Kiaušinių ir pieno plakinį, maišant, per kelis kartus, supilkite į miltų mišinį ir labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ bent 10-15 minučių.
  • 4Įkaitinkite keptuvę ant aukštesnės nei vidutinė kaitra ir formuokite nedidelius blynus iš maždaug 1,5 valg. šaukšto tešlos. Kepkite tol, kol burbuliukai pradės kilti ir blyno viduryje, ne tik šonuose, tada apverskite ir pabaikite iškepti. Kepimui naudoti aliejaus ar kitų riebalų nereikia.
  • 5Iškeptus blynus skanaukite su paruoštu mėsos padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis