I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kubietiškas sumuštinis


Jei matėte filmą "The Chef" tikrai žinote, kas yra Kubitieškas sumuštinis, o jei ne, kviečiame susipažinti. Svarbiausia šio sumuštinio dalis - mėsa. Šiame recepte rasite būdą, kaip užmarinuoti fantastiškai skanią kiaulienos mentęnaudojant citrusinius vaisius ir šviežias žoleles. Iškeptą mėsą pagardinsite sūriu, virtu kumpiu, marinuotais agurkėliais bei garstyčiomis ir viską sudėsite į skaniausias brioche bandeles. Nuostabi kombinacija tiesa?

Ingredientai


Marinatui jums reikės:

100 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
Pundelio šviežių mėtų lapelių
Didelio pundo šviežios kalendros
10-15 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio kumino
1 vnt. apelsino žievelės

Taip pat jums reikės:

1 kg kiaulienos mentės
6 vnt. Brioche bandelių
Šiek tiek lydyto sviesto
~6 vnt. sūrio Gouda riekelių
~6 vnt. virto kiaulienos kumpio riekelių
~10 vnt. išilgai pjaustytų marinuotų agurkų riekelių
Šiek tiek garstyčių (pagal skonį)
  • 1Į smulkintuvo indą sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus išskyrus apelsino žievelę ir aliejų, gerai susmulkinkite. Susmulkinus sudėkite likusius ingredientus ir trumpai permaišykite, kad gautumėte vientisą konsistenciją.
  • 2Kiaulienos mentę įpjaukite gyliais (2-3 cm), įstrižais pjūviais iš abiejų pusių. Užpilkite marinatą ir palikite marinuotis mažiausiai 12 valandų.
  • 3Marinuotą mėsą ištraukite iš marinato, gerai nusausinkite, nurinkite žoleles, pabarstykite druska bei pipirais ir kepkite apie 3 valandas. Pirmas 30 minučių 200 °C laipsnių temperatūroje su ventiliatoriaus funkcija. Po to sumažinkite temperatūrą iki 140 °C laipsnių, uždenkite kepimo indą su folija ir kepkite likusį laiką. Iškepusią mėsą palikite maždaug 30 minučių „pailsėti“.
  • 4Brioche bandeles perpjaukite per pusę ir aptepkite vidines puses lydytu sviestu. Ant vienos pusės dėkite supjaustytą mėsą, sūrį, virtą kumpį ir marinuotus agurkus. Ant kitos bandelių pusės užtepkite gan gausiai garstyčių, suvožkite, paspauskite ir patepkite viršų lydytu sviestu. Kontaktinį grilį patepkite sviestu ir kepkite apie 10 minučių ant vidutinės kaitros. Jei neturite grilio, kepkite keptuvėje apverčiant, tik prispauskite sunkiu daiktu, sumuštinis turi susiploti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis