Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis
Kaip paprastą dalyką padaryti nepaprastu? Su keliais ypatingais ingredientais! Visų ragauta ir mėgstama moliūgų sriuba pagaminta ne su įprastu, o egzotiškesniu - miso sultinių iš tiesų pakyla į kitą lygi. O jei dar pagardinsite ją su krevetėmis ir kedrinėmis pinijomis bei skrudinta duonele su česnakiniu sviestu.. uch, bus fantastiškai skanu. Išbandykite ir nustebinkite patys save!

Ingredientai
Jums reikės:
1 vnt. didelio sviestinio moliūgo (~1kg nuvalyto)
1 vnt. didelio svogūno
2 vnt. morkų
Šiek tiek druskos
Šiek tiek aliejaus
Česnakiniam sviestui reikės:
200 g sviesto
2-3 vnt. česnako galvų
Pundelio šviežių petražolių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
50 g kedro riešutų
400 g nedidelių virtų krevečių
1 arb. š. čili dribsnių
Pundelio šviežių petražolių
Mėgstamos šviesios duonos
- 1Paruoškite moliūgų sriubą. Moliūgą bei morkas nulupkite ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Svogūną padalinkite į keturias dalis ir kartu su moliūgu bei morkomis sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir užberkite druskos pagal skonį. Česnako galvų viršūnes nupjaukite, užberkite žiupsnelį druskos, apliekite trupučiu aliejaus, susukite į foliją ir dėkite į kepimo skardą kartu su moliūgais bei morkomis. Taip paruoštas daržoves dėkite kepti į iki 170-180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę (su ventiliatoriaus funkcija) ir kepkite apie 50 minučių.
- 2Iškepusias daržoves, išskyrus česnaką (jis bus naudojamas česnakiniam sviestui), su MISO sultiniu sutrinkite iki šilkinės konsistencijos. Jei reikia – pagardinkite žiupsneliu druskos.
- 3Paruoškite česnakinį sviestą. Į smulkintuvo indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, išspauskite iškepusį česnaką, sudėkite pasmulkintą petražolę, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
- 4Sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus. Jiems pradėjus ruduoti suberkite krevetes ir nuolat maišykite. Įdėkite šaukštą anksčiau paruošto česnakinio sviesto, suberkite čili dribsnius, pasmulkintą šviežią petražolę ir šiek tiek apkepinkite.
- 5Paruoštą moliūgų sriubą patiekite pagardindami krevetėmis su kedro riešutais ir paskrudinta duona su česnakiniu sviestu.