Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Ingredientai
Jums reikės:
2 nedidelių cukinijų
6 valg. š. konservuoto tuno
3 valg. š. kedro riešutų
3 valg. š. džiuvėsėlių
1 valg. š. kaparėlių
2 kiaušinių
5-6 gabaliukų ančiuvių filė
1 svogūno
100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Žiuspnelio persilado prieskonių
- 1Cukinijas įdėti į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirti 2 minutes. Ištraukti iš puodo ir panardinti į dubenį su labai šaltu vandeniu (geriausia su ledukais), kad neprarastų ryškios žalios spalvos, bei palikti, kad atvėstų.
- 2Į kitą dubenį sudėti konservuotą tuną, kaparėlius, džiuvėselius, kedro riešutus, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
- 3Svogūną susmulkinti kartu su ančiuvių filė gabaliukais. Suberti juos į tuno masę, sudėti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio ir vėl viską gerai permaišyti.
- 4Atvėsusias cukinijas perpjauti per pusę išilgai ir išskobti sėklų masę. Užpildyti puseles tuno įdaru ir padaryti kalnelius.
- 5Įdarytas cukinijas suguldyti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei pabarstyti likusia dalimi tarkuoto parmezano sūrio.
- 6Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- 7Iškepusias pabarstyti persilado prieskoniais ir pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.