Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai

Ingredientai
Jums reikės
500 g mažų mėsingų nedidelių pomidoriukų
Druskos
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1 šaukšto rudojo cukraus
- 1Pomidorus supjaustyti išilgai per pusę, sudėti – perpjauta puse į viršų – ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek pasūdyti ir pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę (režimas su vėjeliu). Pakepti 10 min.
- 2Padažui labai smulkiai supjaustyti česnako skilteles, sumaišyti su raudonėliais, cukrumi. Įmaišyti aliejaus tiek, kad padažo konsistencija išeitų skystai–kreminė. Šaukšteliu dėti po šiek tiek padažo ant karštų pomidorų puselių, apšlakstyti balzamiko actu ir kepti dar apie 20 min. 180 °C temperatūroje.
- 3Dėti pomidoriukus vienas ant kito į stiklainiuką, ant viršaus sudėti (jei liko) česnakų mišinį ir viską užpilti alyvuogių aliejumi. Patariama palikti 20 min. atidarytą, kad įsitikinti, jog užtenka alyvuogių aliejaus.
- 4Norint užkonservuoti, reikia pavirinti stiklainį bent 20 min. vandenyje. Laikyti šaldytuve.
- 5Galima naudoti kaip greitą užkandėlę, valgyti su pasta.