Kišas su silke

Ingredientai
Jums reikės:
Saujos smidrų
100 g švelniai sūdytos silkės
150 g šviežių ar šaldytų žirnelių
4 šaukštų tarkuoto ožkos sūrio
2 kiaušinių trynių
Sluoksniuotos tešlos
Sviesto
1 l vandens
1 daržovių sultinio kubelio
Žiupsnelio mairūno
Druskos
Pipirų
- 1Puode užvirti vandenį su sultinio kubeliu.
- 2Nusausinti silkę, supjaustyti ir apkepinti su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tuomet suberti žirnelius, įpilti šlakelį balto balzaminio acto ir dar šiek tiek apkepti. Įpilti sultinio, kad apsemtų silkę su žirneliais. .
- 3Smidrus sudėti į indą su skylutėmis ir uždėti ant keptuvės, kad jie išvirtų garuose (galima garinti ir ant puodo su sultiniu)
- 4Inde išplakti trynius su grietinėle, įberti mairūno, pipirų ir tarkuotą ožkos sūrį.
- 5Ištepti kepimo formą sviestu ir apibarstyti miltais. Ją pilnai iškloti sluoksniuota tešla (perteklių nupjauti). Ant tešlos dėti visą keptą silkę su žirneliais, smidrus ir užpilti kiaušinio bei grietinėlės plakiniu.
- 6Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.