Keptos putpelės su citrininiu rozmarinų padažu

Ingredientai
Jums reikės:
Putpelėms su padažu:
4 putpelių
2 valg. š. kiaulių taukų
1 nuluptos česnako skiltelės
3 šakelių šviežio rozmarino
2 šakelių šviežio šalavijo
1 citrinos
1 stiklinės balto sauso vyno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Garnyrui:
0,5 kg mini bulvyčių
1 neluptos česnako skiltelės
0,5 stiklinės balto sauso vyno
Bulvių prieskonių
Žiupsnelio druskos
- 1Putpeles gerai nuplauti ir su liepsna nusvilinti plunksnų likučius. Perpjauti jas per pusę krūtinės dalyje ir nepažeisti nugarinės dalies. Išnarinti kauliukus ir išskleisti, kaip viščiuką „Tabaka“. Keptuvėje įkaitini alyvuogių aliejų kartu su nulupta česnako skiltele. Sudėti putpeles nugarine dalimi į apačią. Ant kiekvienos putpelės per vidurį uždėti po gabaliuką kiaulių taukų. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, įdėti po 2 šakeles rozmarino ir šalavijo. Po poros minučių supilti baltą vyną ir išspaustos citrinos sultis. Apibarstyti druska ir troškinti apie 20 minučių atviroje keptuvėje.
- 2Bulves nuplauti ir perpjauti per pusę. Puode įkaitinti aliejų su nelupta česnako skiltele, sudėti bulves. Paskrudinti retkarčiais pamaišant. Įberti bulvių prieskonių ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti. Tada supilti vyną, uždengti ir troškinti apie 20 minučių.
- 3Putpeles patiekti su bulvėmis ir užpilti padažu iš keptuvės. Pabarstyti šviežiais rozmarino lapeliais, šviežiai maltais pipirais ir pašlakstyti balzaminiu actu.