Keptas vilkešeris su lešių garnyru

Ingredientai
Jums reikės:
2 vilkešerių
1 svogūno
1 žaliosios citrinos (laimo)
250 g prancūziškų žaliųjų lęšių
2 šakelių vyšninių pomidoriukų
2 šakelių šviežių petražolių
1 ekologiško daržovių sultinio kubelio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1Vilkešerius išskrosti, išvalyti ir gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Išpjaustyti 4 filė gabaliukus.
- 2Puode užvirti 1 litrą vandens ir jame ištirpinti sultinio kubelį.
- 3Svogūną ir žaliąją citriną supjaustyti pusžiedžiais.
- 4Aukštesnėje keptuvėje įkaitinti porą šlakelių alyvuogių aliejaus ir jame apkepinti svogūnus. Tada suberti lęšius, nuolat maišyti ir pakepinti porą minučių ant aukštos kaitros.
- 5Tada įpilti sultinio, kad apsemtų lęšius, sumažinti kaitrą ir palikti 10-15 minučių troškintis, kol lęšiai suminkštės. Jei drėgmė išgaruoja, įpilti dar sultinio. Išvirę lęšiai turi būti su trupučiu skyčio/padažo.
- 6Pomidorų šakeles perkirpti per pusę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti druska bei pipirais. Apkepinti juos grilio keptuvėje.
- 7Tada grilio keptuvėje apkepti vilkešerio filė gabaliukus iš abiejų pusių po 3-4 minutes.Pradėti kepti nuo pusės su oda, o apvertus, ant odos uždėti po kelis pusžiedžius žaliosios citrinos.
- 8Lėkštėje serviruoti lęšius, grilintus pomidoriukus, gausiai apibarstyti smulkiai sukapotais petražolių lapeliais ir ant viršaus uždėti iškepusią vilkešerio filė.