Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Super greitai ir lengvai pagaminama lašiša, su fantastiškais Azijos skonių įkvėptais, traiškytais agurkais. Patiekalas, kurio gamybą labai palengvins oro gruzdintuvė. Joje lašiša iškeps be papildomų riebalų, greitai ir tolygiai. Beliks pasigaminti agurkų salotas ir mėgautis puikia vakariene!

Ingredientai
Agurkų salotoms jums reikės:
2 vnt. ilgavaisių agurkų
Žiupsnio druskos
3 vnt. skiltelių česnako
1 valg. šaukšto medaus
1 valg šaukšto kepintų sezamų sėklų aliejaus
2 valg. šaukštų sojos padažo
1 arb. šaukštelio čili dribsnių
2 arb. šaukštelių kepintų sezamo sėklų
Lašišai jums reikės:
~500 g lašišos filė be odos (4 gabalėlių)
Kelių žiupsnių druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Sriracha padažo (pagal skonį)
Šiek tiek medaus
Šiek tiek sezamo sėklų
- 1Paruoškite agurkų salotas. Perpjaukite agurkus per pusę išilgai ir kočelo pagalba patraiškykite juos, kad suminkštėtų. Patraiškytus agurkus supjaustykite nedidelėmis riekelėmis ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir palikite 10-15 minučių, kad druska ištrauktų drėgmę.
- 2Paruoškite padažą agurkams. Į dubenį sutarkuokite česnaką, sudėkite medų, sezamų aliejų, supilkite sojos padažą, vyno actą, suberkite čili dripsnius, kepintas sezamos sėklas ir viską permaišykite.
- 3Paruoškite lašišą. Nuplautą ir nusausintą lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir juodųjų pipirų ir lengvai „išmasažuokite“ lašišos gabalėlius. Teptuko pagalba užtepkite sriracha padažą ir dėkite kepti į pakaitintą oro gruzdintuvę. Kepkite 190 °C laipsnių temperatūroje 8 minutes. Likus minutei iki kepimo pabaigos, aptepkite lašišą su šiek tiek medaus ir apibarstykite sezamo sėklomis, pabaikite kepti.
- 4Pabaikite paruošti traiškytų agurkų salotas. Agurkus nusunkite, kad neliktų išsiskyrusio skysčio ir užpilkite paruoštą padažą. Viską permaišykite.
- 5Iškepusią lašišą patiekite kartu su traiškytų agurkų salotomis ir kitais mėgstamais priedais.