Kavos ir šokolado putėsių desertas
Ingredientai
Susainiams reikės:
Sausainių damų pirštelių
Puodelio kavos
Kremui reikės:
50 g cukraus pudros
50 g stiprios kavos
- 1Želatinos lapelį išbrinkinti šaltame vandenyje.
- 2Į prikaistuvį supilti 50 g stiprios kavos ir šokoladą. Tirpinti ant mažos kaitros pastoviai maišant, kol šokoladas pilnai ištirps. Įdėti išprinkintą želatiną ir permaišyti. Palikti atvėsti.
- 3Grietinėlę lengvai išplakti su cukraus pudra. Turi būti labai lengva, dar bėganti nuo šaukšto konsistencija, per daug išpurenti nereikia.
- 4Maišant grietinėlę šluotele po truputį supilti pravėsusią šokolado bei kavos masę. Masė iš karto pradeda tirštėti ir maišyti jau reiktų pabaigti silikonine mentele.
- 5Sausainius sulaužyti į kelias dalis, po vieną merkti į kavą ir sudėti į desertinių taurių dugną. Ant viršaus pilti kremą. Palaikyti šaldytuve, kol atvės ir sustings.
- 6Prieš patiekiant galima įvairiai papuošti: plakta grietinėle, riešutais, smulkintu šokoladu, trupintais damų pirštelių sausainiais, kakava.