Velykinis mėsos vyniotinis

Ingredientai
Jums reikės:
Apie 600 g jautienos nugarinės gabalo
100 g maltos jautienos
50 g rūkyto lydyto sūrio
30 g virto kumpio
30 g maltų džiūvėsėlių
3 virtų kiaušinių
400 g itališko stiliaus pomidorų padažo
150 ml vandens
Druskos
Pipirų
- 1Susmulkinti svogūną, kubeliais supjaustyti sūrį bei virtą kumpį ir sumaišyti su malta jautiena. Įberti druskos ir pipirų.
- 2Jautienos nugarinės gabalas turėtų būti kuo lygesnis. Jį reikia įpjauti pusiau, bet ne iki galo, kad gautųsi nemažas plonas lakštas. Ant jo paskirstyti įdarą kraštus paliekant tuščius. Per vidurį dėti nuluptus pilnus virtus kiaušinius ir susukti vyniotinį taip, kad jautienos nugarinės tušti kraštai užeitų vienas ant kito. Apvynioti visą gabalą su kepimui skirta virvele, kad kepant neiširtų.
- 3Pradžioje vyniotinį apkepti iš visų pusių aukštoje temperatūroje keptuvėje, kad apskrustų, ir tuomet dėti į troškintuvą, užpilti alyvuogių aliejaus, pomidorų padažo ir vandens. Troškinti 30 – 40 min.
- 4Iškepus nuo vyniotinio niuimti virvelę ir supjaustyti riekelėmis.