Karališkos krevetės su Bok Choy salotomis

Ingredientai
Jums reikės (2 žmonėms):
10-12 karališkų krevečių su kiautu
3 česnako skiltelių
Druskos
Pipirų
Kelių šakelių petražolių
1 kubelio natūralaus žolelių sultinio
0,5 l vandens
2 Bok Choy salotų
1 valg. š. rudojo cukraus
- 1Krevetes reikės kepti su visu kiautu, tačiau, jei nepašalintas virškinimo traktas, tai būtina padaryti. Kitaip sugadins skonį. Paruoštas krevetes dėti į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą.
- 2Česnako skilteles supjaustyti plonomis riekelėmis ir užbarstyti ant krevečių. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir smulkintų petražolių.
- 3Citriną perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Išdėlioti ant krevečių.
- 4Kepti iki 200° įkaitintoje orkaitėje 10 min.
- 5Prikaistuvyje užvirti vandenį ir įdėti sultinio kubelį. Virti, kol ištirps.
- 6Perpjauti pusiau Bok Choy salotas. Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, įdėti skiltelę česnako dėl aromato ir gulsčiai dėti Bok Choy. Kepti, kol salotos šiek tiek apskrus ir užpilti šlakelį sultinio. Šiek tiek patroškinti ir apversti. Tolygiai ant visų Bok Choy užberti rudojo cukraus, pašlaktysi balzaminiu actu ir vėl apversti, kad cukrus karamelizuotųsi. Pakepinti pusę minutės ir jau paruošta.
- 7Bok Choy salotas dėti į lėkštę, šalia iškepusias krevetes, jas pašlakstyti balzaminiu actu, o salotas - rūkytu aliejumi.