I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Karališkos krevetės su Bok Choy salotomis


Ingredientai


Jums reikės (2 žmonėms):

10-12 karališkų krevečių su kiautu
3 česnako skiltelių
Druskos
Pipirų
Kelių šakelių petražolių
1 kubelio natūralaus žolelių sultinio
0,5 l vandens
2 Bok Choy salotų
1 valg. š. rudojo cukraus
  • 1Krevetes reikės kepti su visu kiautu, tačiau, jei nepašalintas virškinimo traktas, tai būtina padaryti. Kitaip sugadins skonį. Paruoštas krevetes dėti į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą.
  • 2Česnako skilteles supjaustyti plonomis riekelėmis ir užbarstyti ant krevečių. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir smulkintų petražolių.
  • 3Citriną perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Išdėlioti ant krevečių.
  • 4Kepti iki 200° įkaitintoje orkaitėje 10 min.
  • 5Prikaistuvyje užvirti vandenį ir įdėti sultinio kubelį. Virti, kol ištirps.
  • 6Perpjauti pusiau Bok Choy salotas. Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, įdėti skiltelę česnako dėl aromato ir gulsčiai dėti Bok Choy. Kepti, kol salotos šiek tiek apskrus ir užpilti šlakelį sultinio. Šiek tiek patroškinti ir apversti. Tolygiai ant visų Bok Choy užberti rudojo cukraus, pašlaktysi balzaminiu actu ir vėl apversti, kad cukrus karamelizuotųsi. Pakepinti pusę minutės ir jau paruošta.
  • 7Bok Choy salotas dėti į lėkštę, šalia iškepusias krevetes, jas pašlakstyti balzaminiu actu, o salotas - rūkytu aliejumi.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis