Juodojo šokolado putėsinis tortas
![](https://old.gardugardu.lt/wp-content/uploads/2023/01/20210107_005.jpeg)
Ingredientai
Šokoladiniam biskvitui reikės:
60 g sviesto
75g cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
1 kiaušinio
Šokoladiniam putėsiui reikės:
5 kiaušinių trynių
80 g cukraus
30 g vandens
Papuošimui reikės:
-
1
Biskvito gaminimo eiga:
Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol jis ištirps (kaitinti nebereikia). Masei pravėsus, įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Atskirame dubenėlyje sumaišyti cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Supilti į šokolado masę ir išmaišyti iki vientisos masės. - 2Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti.
-
3
Kremo gaminimo eiga:
Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios putos. - 4Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba karštoje orkaitėje. Šokoladui ištirpus į jį įdėti gerai nusausintą želatiną ir išmaišyti.
- 5Šokolado masę sumaišyti su trynių mase ir įmaišyti išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į formą su atvėsusiu biskvitu ir palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
- 6Tortui pilnai sustingus viršų pabarstyti kakava.