Juodi makaronai su krevetėmis ir chorizo
Jei norite palikti įspūdį savo šeimai ar užsukusiems svečiams, paruoškite jiems juodai skanius makaronus su krevetėmis, chorizo ir Kėdainių konservai Marinara padažu. Tai greitas ir efektingas patiekalas, kuris tikrai nustebins savo išvaizda ir neapvils skoniu. Visų reikalingų produktų galite turėti savo spintelėje/šaldiklyje, tad bet kada galėsite mėgautis restorano lygio patiekalu.
Juodieji makaronai su sepijų rašalu - išskirtinis produktas, kurio pagalba galite kurti gurmaniškus skonius be dideliųpastangų, tad belieka tik išbandyti.
Ingredientai
Jums reikės:
500 g nevirtų krevečių su kiautais
2 skiltelių česnako
2 stiklinių vandens
110 g vytintos ispaniškos aštrios kiaulienos dešros užtepėlės
435 ml Kėdainių konservų Marinara padažo
500 g makaronų su sepijų rašalu
- 1Nuvalykite krevetes, tačiau kiautų neišmeskite. Į prikaistuvį įpilkite aliejaus, suverskite krevečių lukštus, įdėkite patraiškyto česnako skilteles ir apkepkite kol pradės raudonuoti, tada supilkite vandenį ir uždenkite. Sumažinus kaitrą į šiek tiek mažesnę nei vidutinė, palikite virti apie 10-15 minučių.
- 2Nuvalytas krevetes perpjaukite išilgai. Į įkaitintą keptuvę sudėkite vytintos dešros užtepėlę ir pakepkite kol išsiskirs riebaliukai. Sudėkite krevetes ir kepkite ne ilgiau kaip vieną minutę. Iškepus krevetes išimkite į dubenį.
- 3Į keptuvę kurioje kepė krevetės supilkite išvirtą ir perkoštą sultinį, jį nugarinkite maždaug perpus. Sudėkite Marinara padažą ir pakepinkite kol užkais, įdėkite druskos ar pipirų pagal skonį.
- 4Makaronus išvirkite pagal gamintojo instrukciją ir sudėkite į paruoštą padažą. Įpilkite šlakelį vandens, kuriame virė makaronai ir gerai permaišykite.
- 5Paruoštus makaronus dėkite į lėkštę, sudėkite norimą kiekį krevečių ir pagardinkite šviežiu baziliku.