Japoniška sriuba Ramen

Ingredientai
Marinuotiems kiaušiniams reikės:
Kiaušinių
Aliejaus
60 ml japoniško Mirin padažo
60 ml japoniško ryžių vyno Sake
120 ml sojos padažo
500 ml vandens
Sriubai Ramen reikės:
1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus
1 skiltelės česnako
Kiaušininių makaronų, skirtų Ramen
Marinuotų kiaušinių
Keptos antienos krūtinėlės
Jūros dumblių traškučių
Pundelio svogūnų laiškų
Sezamų sėklų
-
1
Marinuotų kiaušinių gaminimo eiga:
Pirmiausia išvirkite kiaušinius. Juos virkite lygiai 6 minutes. Tik išvirusius juos sudėkite į ledinį vandenį, kad greičiau atvėstų ir trynys išliktų skystas. Nulupkite ir sudėkite į dubenėlį. - 2Paruoškite marinatą. Į prikaistuvį supilkite Mirin padažą, ryžių vyną Sake ir užkaiskite. Kaitinkite kelias minutes, kad nugaruotų alkoholis. Tuomet nuimkite nuo kaitros, supilkite sojos padažą, vandenį ir išmaišykite. Gautu marinatu užpilkite kiaušinius. Juos geriausia palaikyti šaldytuve bent parą.
-
3
Sriubos Ramen gaminimo eiga:
Į prikaistuvį įpilkite 1-2 šaukštus rūkyto alyvuogių aliejaus bei 1 šaukštą kepintų sezamų aliejaus, įdėkite smulkiai supjastytą česnako skiltelę ir lengvai apkepkite. Jam apkepus supilkite Shoyu (sojų) Ramen sultinį. Užvirus sudėkite makaronus ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės. - 4Makaronams išvirus jau galima serviruoti, Į gilų indą pilkite makaronus su sultiniu, dėkite keptą antienos krūtinėlę, pusiau perpjautą marinuotą kiaušinį ir jūros dumblių traškučius. Pabarstykite smulkinais svogūnų laiškais, sezamų sėklomis ir skanaukite.
- 5Antienos krūtinėlę galite ruošti lėtuoju Sous vide būdu arba tiesiog apkepti keptuvėje, kepant odele į apačią 6-7 minutes ir apvertus dar 2 minutes. Nepamirškite pagardinti druska ir pipirais.