I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Japoniška sriuba Ramen


Ingredientai


Marinuotiems kiaušiniams reikės:

Kiaušinių
Aliejaus
60 ml japoniško Mirin padažo
60 ml japoniško ryžių vyno Sake
120 ml sojos padažo
500 ml vandens

Sriubai Ramen reikės:

1 šaukšto kepintų sezamų aliejaus
1 skiltelės česnako
Kiaušininių makaronų, skirtų Ramen
Marinuotų kiaušinių
Keptos antienos krūtinėlės
Jūros dumblių traškučių
Pundelio svogūnų laiškų
Sezamų sėklų
  • 1

    Marinuotų kiaušinių gaminimo eiga:

    Pirmiausia išvirkite kiaušinius. Juos virkite lygiai 6 minutes. Tik išvirusius juos sudėkite į ledinį vandenį, kad greičiau atvėstų ir trynys išliktų skystas. Nulupkite ir sudėkite į dubenėlį.
  • 2Paruoškite marinatą. Į prikaistuvį supilkite Mirin padažą, ryžių vyną Sake ir užkaiskite. Kaitinkite kelias minutes, kad nugaruotų alkoholis. Tuomet nuimkite nuo kaitros, supilkite sojos padažą, vandenį ir išmaišykite. Gautu marinatu užpilkite kiaušinius. Juos geriausia palaikyti šaldytuve bent parą.
  • 3

    Sriubos Ramen gaminimo eiga:

    Į prikaistuvį įpilkite 1-2 šaukštus rūkyto alyvuogių aliejaus bei 1 šaukštą kepintų sezamų aliejaus, įdėkite smulkiai supjastytą česnako skiltelę ir lengvai apkepkite. Jam apkepus supilkite Shoyu (sojų) Ramen sultinį. Užvirus sudėkite makaronus ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės.
  • 4Makaronams išvirus jau galima serviruoti, Į gilų indą pilkite makaronus su sultiniu, dėkite keptą antienos krūtinėlę, pusiau perpjautą marinuotą kiaušinį ir jūros dumblių traškučius. Pabarstykite smulkinais svogūnų laiškais, sezamų sėklomis ir skanaukite.
  • 5Antienos krūtinėlę galite ruošti lėtuoju Sous vide būdu arba tiesiog apkepti keptuvėje, kepant odele į apačią 6-7 minutes ir apvertus dar 2 minutes. Nepamirškite pagardinti druska ir pipirais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis