I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ilgai troškinti glazūruoti jautienos šonkauliai


Ingredientai


Jautienos šonkauliams reikės:

1,5 kg jautienos šonkaulių
1-2 šaukštelių druskos
2 vidutinio dydžio morkų
1 didelio svogūno
3-4 saliero stiebų
1 česnako
0,5 l raudono vyno
0,5 l gero jautienos sultinio

Bulvių košei reikės:

1,5 kg bulvių
200 g sviesto
Druskos
  • 1Švariai nuvalytus ir nusausintus jautienos šonkaulius supjaustykite porcijiniais gabaliukais, paskaninkite druska ir iš visų pusių apkepkite alyvuogių aliejuje, kol apskrus. Apkeptus jautienos šonkaulius trumpam išimkite į atskirą indą.
  • 2Inde, kuriame kepė šonkauliai, apkepkite stambiai pjaustytas morkas, svogūną, saliero stiebus ir pusiau perpjautą česnako galvą.
  • 3Į kepimo įndą su daržovėmis sudėkite apkeptus jautienos šonkaulius, supilkite raudonąjį vyną ir kaitinkite ant aukštos kaitros kol užvirs. Virinkite, kol nugaruos alkoholis, apie 5 minutes.
  • 4Į kepimo indą supilkite gerą jautienos sultinį, uždenkite ir kepkite iki 140 C su ventiliatoriaus funkcija 3-5 valandas, priklausomai nuo šonkaulių dydžio. Jei pajudinus mėsą ji lengvai plyšta (byra), galite traukti iš orkaitės. Išsitroškinusią mėsą atvėsinkite iki kambario temperatūros ir išimkite iš kepimo indo. Nukoškite kepimo metu susidariusį sultinį ir 10-15 minučių įdėkite jį į šaldiklį, kad sustingtų riebalai, taip bus labai paprasta juos nuimti.
  • 5Į keptuvę pilkite sultinį, kuriame troškinosi jautiena, ir užkaitinkite. Tuomet sudėkite jautienos gabalėlius ir šildykite, kol padažas nugaruos ir sutirštės. Jautienos šonkaulių gabalėlius nuolat vartykite, kad tolygiai sušiltų ir pasidengtų padažu-glazūra. Jį galite paskaninti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
  • 6Išvirkite švariai nuvalytas ir stambiai pjaustytas bulves. Jas sutinkite, kad neliktų gumuliukų. Į prikaistuvyje užkaitinkite iki virimo sviestą bei grietinėlę. Supilkite ant sutrintų bulvių, išmaišykite. Kad košė būtų puresnė, rekomenduojame ją išplakti.
  • 7Prie šio patiekalo puikiai tiks lietuviškos raugintos daržovės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis