Ilgai troškinti glazūruoti jautienos šonkauliai

Ingredientai
Jautienos šonkauliams reikės:
1,5 kg jautienos šonkaulių
1-2 šaukštelių druskos
2 vidutinio dydžio morkų
1 didelio svogūno
3-4 saliero stiebų
1 česnako
0,5 l raudono vyno
0,5 l gero jautienos sultinio
Bulvių košei reikės:
1,5 kg bulvių
200 g sviesto
Druskos
- 1Švariai nuvalytus ir nusausintus jautienos šonkaulius supjaustykite porcijiniais gabaliukais, paskaninkite druska ir iš visų pusių apkepkite alyvuogių aliejuje, kol apskrus. Apkeptus jautienos šonkaulius trumpam išimkite į atskirą indą.
- 2Inde, kuriame kepė šonkauliai, apkepkite stambiai pjaustytas morkas, svogūną, saliero stiebus ir pusiau perpjautą česnako galvą.
- 3Į kepimo įndą su daržovėmis sudėkite apkeptus jautienos šonkaulius, supilkite raudonąjį vyną ir kaitinkite ant aukštos kaitros kol užvirs. Virinkite, kol nugaruos alkoholis, apie 5 minutes.
- 4Į kepimo indą supilkite gerą jautienos sultinį, uždenkite ir kepkite iki 140 C su ventiliatoriaus funkcija 3-5 valandas, priklausomai nuo šonkaulių dydžio. Jei pajudinus mėsą ji lengvai plyšta (byra), galite traukti iš orkaitės. Išsitroškinusią mėsą atvėsinkite iki kambario temperatūros ir išimkite iš kepimo indo. Nukoškite kepimo metu susidariusį sultinį ir 10-15 minučių įdėkite jį į šaldiklį, kad sustingtų riebalai, taip bus labai paprasta juos nuimti.
- 5Į keptuvę pilkite sultinį, kuriame troškinosi jautiena, ir užkaitinkite. Tuomet sudėkite jautienos gabalėlius ir šildykite, kol padažas nugaruos ir sutirštės. Jautienos šonkaulių gabalėlius nuolat vartykite, kad tolygiai sušiltų ir pasidengtų padažu-glazūra. Jį galite paskaninti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
- 6Išvirkite švariai nuvalytas ir stambiai pjaustytas bulves. Jas sutinkite, kad neliktų gumuliukų. Į prikaistuvyje užkaitinkite iki virimo sviestą bei grietinėlę. Supilkite ant sutrintų bulvių, išmaišykite. Kad košė būtų puresnė, rekomenduojame ją išplakti.
- 7Prie šio patiekalo puikiai tiks lietuviškos raugintos daržovės.