Grybų štrudelis su filo tešla
Grybų pyragėliai su filo tešla, kiek neįprastas, tačiau tikrai labai gardus pasirinkimas tiek karštam patiekalui, tiek šaltam užkandžiui. Rudieji pievagrybiai ir šitake grybai praturtina pyragėlius nuostabiu aromatu, filo tešla suteikia traškumo, o viską apjungia vos porą šaukštų kreminio sūrio. Tai sotus patiekalas, kuris labai patiks visiems grybų mylėtojams ir puikiai tiks ant kiekvieno šventinio stalo.
![](https://old.gardugardu.lt/wp-content/uploads/2023/12/20231114_015.jpeg)
Ingredientai
Įdarui jums reikės:
1 valg. š. sviesto
1 vnt. didelio šalotinio svogūno
3-4 vnt. skiltelių česnako
400 g rudųjų pievagrybių
200 g Shiitake (Šitake) grybų
100 g parmezano sūrio
Pundelio šviežių petražolių
Šiek tiek juodųjų pipirų
400 g filo tešlos
Taip pat reikės:
200 g tirpinto ghee sviesto
Šiek tiek panko džiūvėsėlių
- 1Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir sudėkite smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną. Kepkite apie 7 minutes ant vidutinės kaitros, kol svogūnas nuskaidrės. Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar apie 2 minutes. Tada suberkite vidutinio dydžio gabalėliais pjaustytus grybus ir kepkite apie 12-15 minučių, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės ir grybai skaniai paskrustų.
- 2Į iškepusius ir atvėsusius grybus suberkite smulkintas petražoles, smulkiai tarkuotą kietąjį ir kreminį sūrį, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos. Jei reikia, įberkite šiek tiek.
- 3Suformuokite pyragėlius. Paimkite filo tešlos lakštą, ištepkite tirpintu sviestu bei apibarstykite su šiek tiek panko džiūvėsėlių. Ant viršaus dėkite antrą tešlos lakštą, patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Tą patį pakartokite ir su trečiuoju tešlos lakštu. Uždėję ketvirtą lakštą dėkite ketvirtadalį pasiruošto grybų įdaro ir vyniotinio principu sulankstykite tešlą į pailgą pyragėlį* (jeigu norite, galite naudoti mažiau tešlos lakštų arba dėti daugiau grybų įdaro). Suformuotus pyragėlius aptepkite tirpintu sviestu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsniu įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 minučių be ventiliatoriaus funkcijos ir 5 minutes su, kol pyragėliai įgaus gražią gintarinę spalvą.
- 4Iškepusius pyragėlius su grybais galite patiekti kaip šiltą patiekalą ar šaltą užkandį.*Kaip tiksliau suvynioti grybų pyragėlius galite pamatyti GARDU GARDU youtube paskyroje.