I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu


Mes tikrai žinome, kad po vasaros atostogų, užklupus rugsėjo rūpesčiams, nelabai yra daug laiko ir noro ilgai suktis virtuvėje, todėl paruošėme jums super greitai pagaminamo patiekalo receptą. Gruzdinti  gnocchi su rikotos kremu gali tapti ne tik puikia vakariene, bet pridėjus vieną ingredientą – ir restorano lygio patiekalu. Iš išorės traškūs, viduje minkšti gnocchi ir šilkinis rikotos kremas - tobula kombinacija. Iš tiesų labai gardus, lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kurį tiesiog būtina išbandyti.

Ingredientai


Kremui jums reikės:

250 g rikotos sūrio
0,5 vnt. citrinos žievelės
2-3 vnt. česnako skiltelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio
Porą šakelių šviežio raudonėlio ar čiobrelio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais

Taip pat reikės:

1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. džiovinto baziliko
1 arb. čili dribsnių
50 g tarkuoto parmezano sūrio

Patiekimui reikės:

Šiek tiek parmezano sūrio
Šiek tiek alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais
Keleto lapelių šviežio raudonėlio
  • 1Paruoškite rikotos kremą. Į trintuvo indą sudėkite rikotą, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite žiupsnelį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, įtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio. Sudėkite raudonėlio ar čiobrelio lapelius (be kotelių) ir viską išplakite iki šilkinės masės konsistencijos. Į išplaktą padažą įpilkite alyvuogių aliejaus su baltaisiais trumais ir dar kartą, trumpai perplakite. Šioje vietoje galite naudoti ir paprastą kokybišką alyvuogių aliejų, tačiau baltųjų trumų aromatas čia padaro labai didelį skirtumą ir paprastą patiekalą paverčia restoraniniu.
  • 2Gnocchi suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir permaišykite. Suberkite džiovintą raudonėlį, baziliką, čili dribsnius bei tarkuotą parmezano sūrį ir gerai išmaišykite, kad visi gnocchi tolygiai pasidengtų prieskoniais.
  • 3Taip paruoštus gnocchi dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 10-12 minučių. Kepimo metu maždaug kas keturias minutes ištraukite ir pamaišykite, kad tolygiau iškeptų ir nepriliptų prie dugno.
  • 4Į lėkštę dėkite plaktos rikotos kremo ir ant jo guldykite gruzdintus gnocchi. Užtarkuokite šiek tiek parmezano sūrio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi su baltaisiais trumais ir uždėkite kelius lapelius šviežio raudonėlio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis