Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu
Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje - fantastiškas, išskirtinio skonio užkandis, kurį pasigaminus norėsis dar ir dar.
Sultingą žuvį purioje, traškioje tešloje galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, todėl šis patiekalas gali tapti puikia idėja jūsųšventiniam stalui!
O prie šio patiekalo tiesiog privaloma pasigaminti klasikinį tartaro padažą, kurį norėsis skanauti tiesiog vieną! Vos keletas ingredientų ir jau mėgaujatės puikiu pagardu!
Ingredientai
Jums reikės:
600 g menkės filė
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Tartaro padažui jums reikės:
½ stiklinės smulkintų šalotinių svogūnų
½ stiklinės smulkintų konservuotų kaparėlių
½ stiklinės smulkintų marinuotų agurkėlių
1 ½ stiklinės Kėdainių konservų majonezo „Originalus“
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
2 valg. šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
Tešlai jums reikės:
60 g ryžių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Šiek tiek druskos
205 ml imbierinio alaus arba mineralinio vandens
Taip pat jums reikės:
100 g ryžių miltų žuvies apvoliojimui
- 1Menkės filė nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite, pabarstykite nedideliu kiekiu druskos, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve per naktį, kad pasišalintų perteklinė drėgmė.
- 2Menkę supjaustykite maždaug dviejų kąsnių pailgais gabalėliais, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti keletą minučių.
- 3Paruoškite tartaro padažą. Smulkintus svogūnus, kaparėlius ir marinuotus agurkėlius sudėkite į dubenėlį, sudėkite majonezą, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
- 4Paruoškite tešlą žuviai. Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ryžių miltus, įdėkite kepimo miltelius, įberkite šiek tiek druskos. Maišydami supilkite imbierinį alų ir lengvai išmaišykite.
- 5Pasimarinavusią menkę apvoliokite ryžių miltuose, tada apvoliokite paruoštoje tešloje (tešlos perteklių nuvarvinkite) ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Paruoštos žuvies nemeskite į aliejų, o lengvai ir pamažu įleiskite, kad nepriliptų prie dugno. Kepkite kol tešla pasidarys tamsiai auksinės spalvos ir žuvis bus iškepusi.
- 6Skanaukite su tartaro padažu ir kitais mėgstamais priedais.