Glazūruota karka su slyvomis
Ingredientai
Karkai reikės:
1 karkos (apie 1 kg)
Prieskonių kiaulienai
1 šalotinio svogūno
2 skiltelių česnako
Šviežio čili pipiro
250 ml raudono vyno
250 ml slyvų sulčių
1 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
Druskos
800 g šviežių bulvyčių su lupena
Mėlynojo sūrio
2 šakelių šviežio rozmarino
Kelių šakelių šviežio čiobrelio
Druskos
-
1
Gaminimo eiga:
Karką gausiai įtrinti Maggi prieskoniai kiaulienai, dėti į vakumui skirtą maišelį, išspausti orą ir dėti į puodą su verdančiu vandenių. Virti 3 valanadas. Karka, virdama savo sultyse suminkštėja ir gerai įsigeria prieskonių, o kas svarbiausia, išlieka sultinga. - 2Išvirusią karką dėti į kepimuis skirtą maišelį ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Galima kepti ir be kepimo maišelio, tačiau jame mėsa išliks sultingesnė.
- 3Kol karka kepa, pats laikas pasigaminti slyvų glazūrą. Susmulkinti šalotinį svogūną, česnaką bei čili pipirą ir sudėti į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi. Kai suminkštės, suberti 3-4 smulkintas džiovintas slyvas, užpilti raudonuoju vynu bei slyvų sultimis, įberti rūkytos paprsikos miltelių. Virti, kol skystis nugaruos ir gausime tirštą glazūrą. Būtina ragauti, jei trūksta saldumo, įdėti daugiau slyvų.
- 4Iškepusią karką gausiai aptepti glazūra.
-
5
Bulvyčių gaminimo eiga:
Bulvytes su lupena išvirti pasūdytame vandenyje. - 6Nupilti vandenį ir tame pačiame prikaistuvyje apkepinti su rūkytų aliejumi bei smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Apkepus sumaigyti mentele, dėti į didelę lėkštę ir apibarstyti mėlynuoju sūriu.
- 7Ant bulvių "tupdyti" glazūruotą karką.
- 8Gaivumo suteiks mėgiamos salotos.