I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Gilioji Čikagos stiliaus pica


Gilioji Čikagos stiliaus pica, dar kitaip vadinama tiesiog picos pyragu, yra tikras "comfort food". Ji ypatinga tuo, kad turi nepaprastai aukštą picos pado kraštelį, kuris leidžia picą įdaryti su labai daug sūrio, pomidorų padažo ir kitais priedais.

Gediminas šią picą pagamino su avių pieno sūriu, Fuet vytinta dešra ir marinara padažu, kuris čia nuostabiai tiko!

Jei esate ragavę tokio stiliaus picą, jūsų tikrai nereikės įtikinėti pabandyti pasigaminti ją namuose. O jei dar neragavote, būtinai pabandykite, net jei nelabai mėgstate įprastą picą, ši jus tikrai nustebins!

Ingredientai


Jums reikės:

100 ml vandens
14 g šviežių mielių
1 arb. šaukštelio cukraus
45 g stambiai maltų kukurūzų miltų
Žiupsnelio druskos

Taip pat jums reikės:

Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Šiek tiek kukurūzų miltų
150 g vytintos dešros Fuet Catalan
400-500 g avių pieno sūrio
410 g Kėdainių konservų Marinara padažo
Kelių žiupsnių tarkuoto parmezano sūrio
  • 1Į plaktuvo dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles, cukrų, kukurūzų ir kvietinius miltus, druską, supilkite aliejų ir naudojant kablio priedą maišykite 1-2 minutes kol visi ingredientai susimaišys. Vėliau padidinkite greitį ir minkykite apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie kraštų.
  • 2Tešlai išsiminkius paimkite ją aliejuotomis rankomis ir šiek tiek palankstykite, tada dėkite į aliejuotą dubenį ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
  • 3Indą kuriame kepsite picą ištepkite aliejumi ir pabarstykite kukurūzų miltais. Įdėkite pakilusią tešlą, paskirstykite per visą kepimo indą, kad tešla užsilenktų ant kraštų ir palikite „pailsėti“ 10-15 minučių.
  • 4Kol tešla „ilsisi“ pasiruoškite įdarą. Vytintą dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis, o avių pieno sūrį sutarkuokite.
  • 5„Pailsėjusią“ tešla suformuokite taip, kad pasiektų kepimo indo kraštų viršų. Tolygiai paskirstydami sudėkite sūrį, dešrą ir užpilkite Marinara padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.
  • 6Taip paruoštą picą dėkite į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Kepimo pabaigoje įjunkite ventiliatoriaus funkciją ir keletą minučių paskrudinkite picos viršų.
  • 7Picai iškepus, palaukite keletą minučių ir tada skanaukite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis