Gaivus silkės užkandis

Ingredientai
Jums reikės:
Pakelio silpnai sūdytos silkės
1 apelsino
1 raudono svogūno
50 g sviesto
1 valg. š. šlapio rudojo cukraus
100 g sultenių
100 g vyšninių pomidoriukų
1 ciabatta duonos
- 1Nulupti apelsiną, nupjauti baltąją dalį, supjaustyti riekelėmis ir būtinai išrinkti kauliukus. Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
- 2Įkaitintoje keptuvėje išlydyti šiek tiek sviesto ir dėti kepti svogūnus. Įberti rudojo cukraus, užpilti šlakelį balzaminio acto ir kepti, kol karamelizuosis. Tuomet sudėti apelsinus ir šiek tiek patroškinti. Apelsinai paleis savo sultis ir praturtins skonį. Palikti atvėsti. Į gilią lėkštę dėti sultenes ir pusiau perpjautus pomidoriukus. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos ir pipirų.
- 3Ciabatta duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos ir pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus.
- 4Silkę nusausinti ir supjaustyti gabalėliais. Ant paskrudintos duonos riekelių dėti apelsinus, silkę ir karamelizuotus svogūnus. Šiuos užkandukus valgyti su šviežiomis salotomis.