Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis

Ingredientai
Ėrienos kepsniui reikės:
1.5 kg ėrienos nugarinės su šonkauliukais
2 skiltelių česnako
2 šaukštų pistacijų riešutų
2 šaukštų džiuvėsėlių
2 šakelių petražolių
2 šaukštų parmezano sūrio
1 kiaušinio
Sviesto
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų
Polentai reikės:
1 l pieno
80 g gorgonzolos sūrio
- 1Ėrienos nugarinę su šonkauliukais apskrudinti iš visų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ir šiek tiek sviesto. Kepant pagardinti duska ir pipirais.
- 2Česnaką, pistacijų riešutus, džiuvėsėlius, petražoles sumalti smulkintuvo pagalba ir šiek tiek apskrudinti keptuvėje. Nukėlus nuo kaitros sumaišyti su parmezano sūriu.
- 3Išplakti kiaušinį ir juo ištepti visą mėsos paviršių. Tuomet gerai apvolioti pistacijų džiuvėsėliuose, kad padengtų visą mėsos paviršių. Pabarstyti Persilade prieskoniais. Šonkauliukus dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Du gabalus atremti vienas į kitą, kad kauliukai būtų viršuje, ir juos sunerti. Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Jei kepate su kepimo zondu, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 65°C.
- 4Polentai užvirti pieną, nukelti nuo kaitros ir maišant šluotele supilti kukurūzų miltus. Įdėti gorgonzolos sūrį ir toliau maišyti, kol ištirps. Prikaistuvį grąžinti ant kaitros ir maišant kaitinti, kol pradės burbuliuoti ir polenta taps tvirta. Užpilti šlakelį rūkyto aliejaus, permaišyti ir išpilti į didelę lėkšę. Ant polentos dėti iškeptus ėrienos šonkauliukus ir šventinis patiekalas paruoštas.