I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše


Dešrelės su bulvių koše gal neskamba kažkaip labai ypatingai, tačiau šis patiekalas tikrai gali nustebinti. Tai namais ir jaukumu kvepiantis patiekalas, kurio paslaptis – ypatingas padažas ir.. spirgučiai. Mėgstamos dešrelės prisigėrusios sodraus padažo aromato ir skonio puikiai dera su šilkine bulvių koše, kuri pagardinta keptos šoninės gabalėliais. Nusikelkite į vaikystę ir mėgaukitės komfortišku maistu.

Ingredientai


Jums reikės:

6 vnt. Bratwurst dešrelių
Šiek tiek aliejaus kepimui
1 vnt. didelio svogūno
1 vnt. žalio, rūgštesnio obuolio
3 vnt. skiltelių česnako
2 valg. š. miltų
435 ml marinara padažo
Šiek tiek šviežio čiobrelio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. aitriosios paprikos dribsnių
1 valg. š. angliškų garstyčių
1 valg. š. Vorčesterio padažo

Bulvių košei reikės:

1 kg bulvių
100 g sviesto
200 ml pieno
200 g šoninės
  • 1Paruoškite dešreles ir padažą. Dešreles apkepinkite gerai įkaitusioje, aukštesnėje keptuvėje su šiek tiek aliejaus kepimui. Apkepintas dešreles išimkite iš keptuvės ir į ją suberkite šiaudeliais pjaustytą svogūną. Kepkite apie tris minutes, kol svogūnai nuskaidrės ir pradės lengvai karamelizuotis. Tada suberkite vidutinio dydžio gabalėliais pasmulkintą obuolį ir gerai susmulkintą česnaką. Sudėkite miltus ir išmaišius juos pakepinkite. Supilkite marinara padažą, maišant vėl kepinkite ir supilkite jautienos demi glace, įdėkite šiek tiek šviežio čiobrelio, įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, rūkytos paprikos, aitriosios paprikos, sudėkite garstyčias bei Vorčesterio padažą ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palengva troškinkite apie 5-10 minučių. Gražinkite į keptuvę dešreles ir patroškinkite dar apie 5 minutes.
  • 2Paruoškite bulvių košę. Nuskustas, nuplautas ir pasmulkintas bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite kol suminkštės. Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje, kad pasidarytų spirgučiai. Sudėkite sviestą, supilkite pieną ir šildykite, kol sviestas visiškai ištirps, tada viską supilkite į nusunktas, labai gerai sugrūstas bulves ir dar kartą pertrinkite.
  • 3Bulvių košę su spirgučiais patiekite kartu su dešrelėmis padaže.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis