Citrininis pyragas su itališku morengu

Ingredientai
Trapiai tešlai reikės:
100 g sviesto (kambario temperatūros)
50 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Citrininiam kurdui reikės:
225 g cukraus
3 kiaušinių
Citrinų žievelės
Itališkam morengui reikės:
100 g cukraus
50 g vandens
25 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
- 1Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti rankomis arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm. Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min.
- 2Citrininiam kurdui skirtus birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti. Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito. Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min.
- 3Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C. Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei katiliuko kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų. Išplaktą morengą konditerinio maišelio ir antgalio pagalba ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Pilnai padengti visą paviršių. Morengą galima apdeginti.