Perlenkta mini pica Calzone

Ingredientai
Tešlai reikės:
300 ml vandens (šilto)
15 g šviežių mielių
22 g druskos
Įdarui reikės:
400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
1 šaukšt. džiovintų bazilikų
Druskos
Sūrio mocarela
Chorizo dešros
- 1Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį.
- 2Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.
- 3Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.
- 4Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedo pagalba mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.
-
5Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Naudoti kepimo režimą picai.
Naudota: Electrolux orkaitė.