Citrininiai sausainiai
Puikiai atrodantys, lengvai pagaminami ir vasara kvepiantys citrininiai sausainiai. Paprastas receptas, kuris puikiai pasitarnaus, kai norėsis "kažko skanaus", o ilgai virtuvėje suktis nebus kada.

Ingredientai
Jums reikės:
200 g cukraus
60 g neutralaus skonio aliejaus (mes naudojome kokosų)
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
1 vnt. didelės citrinos žievelės
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
120 g kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
50 g cukraus pudros
- 1Į plakiklio dubenį suberkite cukrų, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynį, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus gerai sumaišykite. Į atskirą dubenį išsijokite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais, suberkite migdolų miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir suberkite į dubenį su šlapiais ingredientais. Plakiklio pagalba išmaišykite viską iki vientisos masės.
- 2Išmaišytą masę ledų šaukštelio pagalba formuokite į nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir dėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi. Taip paruoštus sausainius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 12 minučių.
- 3Skanaukite šiek tiek pravėsusius sausainius su pienu, kakava ar kitu mėgstamu gėrimu.