I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola


Panna Cotta – tradicinis, itališkas desertas, kurį dažniausiai skanaujame vasarą, su šviežiomis uogomis ar vaisiais. Tačiau ne ką prastesnė yra šio deserto šaltojo sezono versija, kurios receptu šefas Gediminas ir dalinasi.

Cinamoninė panna cotta su riešutine granola – gaivus, kvapnus ir tikrai puikiai žiemai tinkantis gaivus desertas. O smagiausia dalis, šį patiekalą pagaminsite labai lengvai ir greitai, tad savo laisvą laiką galėsite skirti kitiems, maloniems užsiėmimams.

Ingredientai


Panna Cottai jums reikės:

3 vnt. cinamono lazdelių
300 ml pieno
50 g cukraus (pagal skonį)

Granolai jums reikės:

2 stiklinių avižinių dribsnių
1 stiklinės karijų riešutų
0,5 stiklinės gliaudytų, nesūdytų pistacijų riešutų
0,5 stiklinės anakardžių riešutų
Žiupsnelio druskos
2-3 valg. šaukštų (60 ml) kokosų aliejaus
100 ml klevų sirupo
  • 1Paruoškite panna cotta. Į prikaistuvį sudėkite sulaužytas cinamono lazdeles, supilkite grietinėlę ir pieną, suberkite cukrų ir kaitinkite iki virimo. Pilnai užvirinti nereikia, pakanka sulaukti, kol skystis pradeda garuoti. Prikaistuvį nukelkite nuo kaitros, įpilkite vanilės ekstraktą ir palikite maždaug 30 minučių pastovėti, kad cinamonas „atiduotų“ visą skonį ir aromatą.
  • 2Želatinos lapelius pamerkite į vandenį maždaug 5 minutėms, kol pilnai išbrinks, tuomet ištraukite, nugręžkite perteklinį vandenį ir sudėkite į dar šiltą panna cotta mišinį, kad lengvai ištirptų (jei želatina neištirpsta, mišinį truputį pašildykite). Išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų cinamono gabaliukų. Taip paruoštą panna cotta supilstykite į norimus indelius ir palikite stingti šaldytuve mažiausiai šešioms valandoms.
  • 3Paruoškite granolą. Avižinius dribsnius sumaišykite su stambiai kapotais riešutais, žiupsneliu druskos, tirpintu kokosų aliejumi, klevų sirupu ir viską labai gerai išmaišykite. Gautą masę tolygiai išklokite ant neprilimpančios kepimo skardo (jei naudojate paprastą skardą, būtinai išklokite kepimo popieriumi) ir paspauskite, kad gautųsi vientisa plokštė. Granolą dėkite kepti į iki 160 °C įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija ir kepkite maždaug 25-30 minučių. Kepant kelis kartus pamaišykite ir palaužykite granolą, kad susiformuotų gražūs gabalėliai.
  • 4Sustingusią panna cotta desertą patiekite su riešutine granola.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis