„Chili Con Carne“

Ingredientai
Jums reikės:
1 pakelio kukurūzų tračkučių „Nachos“
500 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo
1 raudonos paprikos
1 skardinės (400 g) konservuotų raudonų pupelių
1 skardinės (400 g) konservuotos pomidorų tyrės arba smulkintų pomidorų be odelės
100 g tarkuoto čederio sūrio
1 mėlyno svogūno
2 nuluptų česnako skiltelių
„Tabasco“ padažo
0,50 valg. š. rūkytos paprikos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio džiovintų čili pipirų
Žiupsnelio persilado prieskonių
- 1Svogūną ir česnaką supjaustyti labai smulkiai, papriką – vidutinio dydžio kubeliais.
- 2Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūną ir česnaką bei apkepinti juos ant aukštos kaitros. Įberti džiovintų čili pipirų, persilado prieskonių, išmaišyti.
- 3Tada sudėti papriką, pamaišyti ir pakepti porą minučių. Sudėti faršą ir viską apkepinti nuolat maišant medine mentele ir smulkinant faršą. Kai mėsa apkepa ir pradeda kibti prie keptuvės, įpilti gerą šlakelį juodojo balzaminio acto ir išmaišyti.
- 4Tada supilti pomidorų tyrę, įpilti „Tabasco“ padažo pagal skonį ir įberti druskos bei rūkytos paprikos. Gerai išmaišyti ir paragauti. Jei trūksta kažkokių prieskonių, dar kartą jų įdėti. Suberti pupeles, gerai išmaišyti, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 8-10 minučių. Jei padažui pritrūksta drėgmės, įpilti vandens arba sultinio ir vėl išmaišyti.
- 5Patiekti dubenėliuose, gausiai apiberti tarkuotu čederio sūriu ir valgyti kartu su kukurūzų traškučiais.