Bulvių pyragas su jautiena

Ingredientai
Jums reikes:
600 g bulvių
2-3 vnt. mocarelos sūrio
50 g parmezano sūrio
400 g smulkintos jautienos
1 svogūno
3 didelių kiaušinių
Prieskonių mišinio bulvėms
Druskos
Pipirų
- 1Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti stambia („burokine“) tarka. Tuomet gerai nusausinti ir dėti į kepimo indą (geriausia apvalų), kuriame masę paskleisti tolygiai ant dugno ir krašų. Turi atrodyti, kaip tartaletė. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10-15 min., kol lengvai paruduos.
- 2Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepti su alyluogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tuomet sudėti smulkintą jautieną ir kepti, kol šiek tiek apskrus. Pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto.
- 3Keptą jautieną sumaišyti su parmezano sūriu, grietinėle, kiaušiniais ir šiek tiek mocarelos sūrio. Gautą įdarą supilti ant apkeptų bulvių, ant viršaus sudėti pjaustytą mocarelos sūrį bei užberti šiek tiek parmezano sūrio.
- 4Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 30 min.