Brownie su lazdyno riešutų kremu
Ingredientai
Brownie tešlai reikės:
215 g konservuotų raudonų pupelių
2 v.š. maltų linų sėmenų
5 v.š. vandens
50 g kokosų aliejaus (tirpinto)
12 vnt. minkštų datulių
Žiupsnelio druskos
Kremui:
10 vnt. minkštų datulių
2 v.š. kokosų aliejaus (tirpinto)
apie 1/2 a.š. druskos kristalų
- 1Linų sėmenis užpilti vandeniu ir šiek tiek palaikyti, kol išbrinks.
- 2Smulkintuvu ar maisto kombainu sutrinti visus tešlos ingredientus ir supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Pagal šį receptą labiausiai tiks 20 cm dydžio forma.
- 3Taip pat sutrinti kremui skirtus ingredientus, išskyrus druskos kristalus. Juos įberti į jau sutrintą masę ir gerai išmaišyti.
- 4Kremą užpilti ant brownie. Išlyginti paviršių ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- 5Ištraukus iš orkaitės leisti šiek tiek pravėsti, tada ištraukti iš formos kartu su kepimo popieriumi ir palaukti, kol pilnai atvės. Kol pyragas šiltas, gali atrodyti, kad pyragas neiškepęs ir minkštas. Kai atvės, pyragas sutvirtės.