Blynelių Cannelloni

Ingredientai
Blynelių tešlai reikės:
3 kiaušinių
500 g pieno
Įdarui reikės:
400 g maltos jautienos
300 g maltos kiaulienos
1 saliero stiebo
1 svogūno
300 g itališko stiliaus pomidorų padažo
Druskos
Pipirų
Bešamelio padažui:
100 g sviesto
1 l pieno
Žiupsnelio malto muskato riešuto
Druskos
- 1Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- 2Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu bei aliejumi (arba vienu iš jų) išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
- 3Svogūną ir salierą nulupti ir susmulkinti. Dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminkštėjus sudėti visą maltą mėsą ir maišant kepti, kad mėsa atsiskirtų. Apšlakstyti balzaminiu actu. Mėsai gerai apkepus supilti naturalų pomidorų padažą ir patroškinti ant silpnos kaitros. Gautu padažu gausiai įdaryti lietinius blynelius. Šalia mėsos padažo taip pat užpilti ir kelis šauktus bešamelio padažo. Blynelius suvynioti taip, kad būtų Cannelloni formos. Kraštus nupjauti, kad būtų lygi forma.
- 4Prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos, muskato riešuto ir permaišyti.
- 5Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus blynelius ir užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Pabarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių konvekciniu režimu.