I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu


Turite namuose užsilikusių pajuodusių, pernokusių bananų? Jokiu būdu jų neišmeskite! Geriau pasigaminkite bananų pyragą, kuriam būtent tokių pajuodelių ir reikia. Drėgnas, purus, sodraus skonio pyragas, kuriam papildomo skonio suteikia kartusis šokoladas. O jei dar skirsite kelias minutes savo laiko pasigaminti puikaus žaliųjų citrinų kreminio sūrio kremą, mėgausitės kiekvienu kąsniu ir tikrai norėsite pakartoti.

Ingredientai


Pyragui jums reikės:

380-400 g labai gerai prinokusių/pernokusių bananų
110 g ištirpinto sviesto
100 g cukraus
100 g muskavado cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
140 g graikiško jogurto
0,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos

Taip pat jums reikės:

1 vnt. žalosios citrinos žievelės
50 g cukraus pudros
3 valg. šaukštų žaliosios citrinos sulčių
  • 1Paruoškite bananinį pyragą. Šakute sutrinkite bananus. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, supilkite kristalinį bei muskavado cukrų ir plakite kol gausite tirštos pastos konsistenciją. Įmuškite kiaušinius, tolygiai išmaišykite. Sudėkite trintus bananus, jogurtą ir išmaišykite iki vientisos masės. Miltus kartu su valgomąja soda išsijokite per sietelį ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais. Vėl išmaišykite viską iki vientisos masės. Suberkite šokolado granules, permaišykite ir suverskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, pabarstykite dar šiek tiek šokolado granulėmis ir dėkite kepti į iki 165 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių, priklausomai nuo jūsų gaminamo pyrago storio. Pyragas bus iškepęs tada, kai į pyragą įbedus medinį pagaliuką ir jį ištraukus, prie jo neliks prilipusios tešlos.
  • 2Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir gerai jį išmaišykite. Įtarkuokite žalosios citrinos žievelę, suberkite per sietelį išsijotą cukraus pudrą ir viską permaišykite. Įpilkite vanilės ekstrakto, supilkite grietinėlę ir viską labai gerai išplakite iki purios konsistencijos. Supilkite žaliosios citrinos sultis, permaišykite ir palikite šaldytuve, kol pyragas iškeps.
  • 3Iškepusį pyragą patiekite dar šiltą, kartu su žaliosios citrinos sūrio kremu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis