Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu
Ruduo - puikus metas į meniu įtraukti daugiau daržovių, todėl Gediminas paruošė receptą, kuriame baklažanas atsikleis visu gražumu. Jokių mirkymų druskoje ar kartumo, tik kreminis baklažanas, apskrudęs avių pieno sūris su džiūvėsėliais ir visam patiekalui balanso suteikiantis Bolognese padažas. Nuostabus rudeninis patiekalas, kurį tikrai verta išbandyti!
Ingredientai
Jums reikės:
2 vnt. vidutinio dydžio šviežių baklažanų
4 valg. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
1 vnt. vidutinio dydžio svogūno
3 skiltelių česnako
435 g Kėdainių konservų Bolognese padažo
0,5 vnt. citrinos tarkuotos žievelės
6 valg. šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
~300 g avių pieno sūrio
Kelių lapelių šviežio baziliko
4 valg. šaukštų džiūvėsėlių
- 1Baklažanus perpjaukite išilgai ir šaukštu išskobkite palikdami maždaug vieno centimetro storio sienelę. Išskobtas baklažano puseles dėkite į kepimo skardą, vidines puses apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Dėkite kepti į iki 200 ⁰C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite su vėjelio funkcija maždaug dvidešimt minučių, kol baklažano „mėsa“ suminkštės.
- 2Paruoškite baklažanų įdarą. Išskobtą baklažano „mėsą“ susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Svogūną ir česnaką taip pat susmulkinkite nedideliais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite smulkintą svogūną bei česnaką, pakepkite apie penkias minutes, kol svogūnas suminkštės. Tada suberkite smulkintus baklažanus ir šiek tiek pakepkite. Nepasiduokite pagundai pilti daugiau alyvuogių aliejaus. Baklažanai greitai sugeria aliejų, bet po to jį paleidžia, tad galite padauginti. Į keptuvę su apkeptomis daržovėmis supilkite pusę Kėdainių konservų Bolognese padažo (vegetariškui variantui rinkitės Napoletana arba Marinara padažą) ir patroškinkite apie penkias minutes. Įtarkuokite citrinos žievelę ir sudėkite pusę tarkuoto parmezano sūrio, daugiau nei pusę sutarkuoto avių pieno sūrio, pasmulkintus baziliko lapelius ir viską gerai išmaišykite.
- 3Baklažanų puselėms iškepus, jas atsargiai išimkite iš kepimo indo ir į jį supilkite likusį balognese padažą. Tolygiai paskirstykite ir sudėkite atgal baklažanus.
- 4Indelyje sumaišykite likusį avių pieno sūrį, parmezaną ir džiūvėsėlius.
- 5Į išskobtus baklažanus sudėkite paruoštą įdarą, užberkite sūrių ir džiūvėsėlių mišiniu. Kepkite iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija keletą minučių, kol gražiai apskrus.