Aštrus moliūgų čatnis
Ingredientai
Jums reikės:
400-500 g sviestinio ar kito moliūgo
3 skiltelių česnako
Gabalėlio imbiero
1 čili pipiro
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio šviesių garstyčių sėklų
1 šaukštelio sičuano pipirų
Vandens
200 g cukraus
- 1Nuvalykite ir skiltelėmis supjaustykite maždaug nykščio dydžio imbiero gabaliuką , 3 skilteles česnako ir čili pipirą.
- 2Moliūgą supjaustykite mažsais vienodo dydžio kvadratėliais.
- 3Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įberkite prieskonius - kuminą, garstyčių sėklas ir sičuano pipirus. Šiek tiek, maždaug 10-20 sekundžių, pakepinkite, kad jie atiduotų daugiau aromato į aliejų. Suberkite česnaką, imbierą bei čili pipirą ir apkepkite, kol česnakas ims skaidrėti.
- 4Suberkite moliūgą, šiek tiek apkepkite ir įpilkite vandens, kad vos apsemtų. Taip troškinkite 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštės ir vanduo nugaruos.
- 5Suberkite moliūgą, šiek tiek apkepkite ir įpilkite vandens, kad vos apsemtų. Taip troškinkite 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštės ir vanduo nugaruos.
- 6Gediminas rekomenduoja moliųgų čatnį užtepti ant juodos duonos ir ant viršaus uždėti labai plonai pjaustytų lašinių. Pagardinkite smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku ar svogūno laiškais.