I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Aštrus moliūgų čatnis


Ingredientai


Jums reikės:

400-500 g sviestinio ar kito moliūgo
3 skiltelių česnako
Gabalėlio imbiero
1 čili pipiro
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio šviesių garstyčių sėklų
1 šaukštelio sičuano pipirų
Vandens
200 g cukraus
  • 1Nuvalykite ir skiltelėmis supjaustykite maždaug nykščio dydžio imbiero gabaliuką , 3 skilteles česnako ir čili pipirą.
  • 2Moliūgą supjaustykite mažsais vienodo dydžio kvadratėliais.
  • 3Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įberkite prieskonius - kuminą, garstyčių sėklas ir sičuano pipirus. Šiek tiek, maždaug 10-20 sekundžių, pakepinkite, kad jie atiduotų daugiau aromato į aliejų. Suberkite česnaką, imbierą bei čili pipirą ir apkepkite, kol česnakas ims skaidrėti.
  • 4Suberkite moliūgą, šiek tiek apkepkite ir įpilkite vandens, kad vos apsemtų. Taip troškinkite 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštės ir vanduo nugaruos.
  • 5Suberkite moliūgą, šiek tiek apkepkite ir įpilkite vandens, kad vos apsemtų. Taip troškinkite 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštės ir vanduo nugaruos.
  • 6Gediminas rekomenduoja moliųgų čatnį užtepti ant juodos duonos ir ant viršaus uždėti labai plonai pjaustytų lašinių. Pagardinkite smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku ar svogūno laiškais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis