I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais


Kiaulienos šnicelį turbūt žino ir yra ragavę visi. Daugeliui šis patiekalas primena vaikystę ar mokyklos valgyklą, o mes šį kartą norime pasiūlyti pasigaminti šiek tiek kitokį, gurmaniškesnį variantą - antienos šnicelį su briuselio kopūstų pagardu. Tai lengvai pagaminamas ir labai gardus patiekalas kuriame puikiai dera visi skoniai. Traškus ir sultingas antienos šnicelis pats savaime yra labai skanus, tačiau atskirų pagyrų verti yra apelsinų ir svogūnų pagarde karamelizuoti briuselio kopūstai. Juos tiesiog būtina išbandyti visiems šios daržovės mėgėjams ir ne mėgėjams, nes skonis tiesiog fantastiškas. Briuselio kopūstai yra blanširuojami ir po to lengvai apkepami, todėl išlaiko ne tik traškumą ir šviežumą, bet ir daugelį naudingų medžiagų. Tikrai dėmesio vertas duetas jūsų pietums ar vakarienei.

Ingredientai


Antienos šniceliui reikės:

2 vnt. anties krūtinėlių
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
1-2 vnt. išplaktų laisvai laikomų vištų kiaušinių
100 g panko džiūvėsėlių

Taip pat reikės:

500 g briuselio kopūstų
Augalinio aliejaus kepimui
1 valg. š. sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1Nuo anties krūtinėlių nulupkite odeles ir nupjaustykite visas plėves. Nuvalytas anties krūtinėles mėsos muštuku ar panašaus įrankio pagalba truputį paploninkite, kad gabalėliai būtų tolygaus ir vienodo storio. Išmuštą mėsą apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  • 2Į tris atskirus neaukštus indelius suberkite kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius ir džiūvėsėlius. Anties krūtinėles apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir nuvarvinus kiaušinio perteklių – džiūvėsėliuose. Atidėkite į šalį.
  • 3Į keptuvę pilkite augalinio aliejaus tiek, kad nuo dugno būtų apie vieną cm ir įkaitinkite jį iki maždaug 190 °C laipsnių. Į įkaitintą aliejų dėkite paruoštas anties krūtinėles ir kepkite apie keturias minutes – po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepus, išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų pertekliniai riebalai.
  • 4Paruoškite briuselio kopūstus. Kopūstus švariai nuvalykite nuimdami viršutinius lapelius bei nupjaudami kotą ir blanširuokite juos. Pavirkite apie dvi minutes vandenyje ir tada iškart dėkite į labai šaltą vandenį, kad greitai atvėstų, nusausinkite. Į keptuvę įdėkite šaukštą sviesto ir jam išsilydžius sudėkite briuselio kopūstus, įberkite žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų, įdėkite šaukštą apelsinų-svogūno džemo ir pakepkite apie dvi minutes, kol briuselio kopūstai karamelizuosis. Labai svarbu neperkrauti keptuvės, kad kopūstai keptų, o ne troškintųsi.
  • 5Antienos šnicelius patiekite kartu su karamelizuotais briuselio kopūstais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis