Antienos krūtinėlė, ruošta lėtuoju būdu Sous Vide

Ingredientai
Antienos krūtinėlei reikės:
2 anties krūtinėlių
Druskos
Pipirų
Šaukšto lydyto sviesto
Pastarnokų tyrei reikės:
Pastarnoko šaknies
-
1
Sous vide gaminimo eiga:
Anties krūtinėlės odelę įpjaukite tinkleliu, kad krūtinėlė kepdama neišsiriestų ir išlaikytų savo formą. Kad būtų lengviau įpjauti, krūtinėlę galima palaikyti šaldiklyje, kad odelė būtų tvirtesnė. Pagardinkite druska ir pipirais. - 2Antienos krūtinėlę įdėkite į vakuumo maišelį, atsparų karščiui, pašlakstykite rūkytu aliejumi ir su vakuumo aparatu ištraukite orą. Gaminant tokiu būdu sultys neišgaruos ir visas skonis liks mėsoje, kuri išliks ypač minkšta.
- 3Taip paruoštą antienos krūtinėlę virkite iki 65°C įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija 1-2 valandas.
- 4Garuose vakuume išvirtą krūtinėlę labai gerai nusausinkite ir paskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu lydyto sviesto ar ypač tyro aliejaus, kelias minutes odele žemyn ir minutę apvertus. Skrudinkite aukštoje temperatūroje trumpai, kad krūtinėlė išliktų sultinga.
-
5
Pastarnokų tyrės gaminimo eiga:
Į įkaitinta keptuve įpilkite ypač tyro alyvuogių aliejaus ir suberkite švariai nuvalyto ir vienodo dydžio gabaliukais supjastytą pastarnoko šaknį. Pastarnoką kepkite 3-4 minutes, kol šiek tiek apskrus. Tuomet įpilkite stiklinę grietinelės ir troškinkite, kol suminkštės. Jei grietinėlė nugaruoja, o pastarnokas dar nesuminkštėjo, įpilkite keletą šaukštų vandens ir dar patroškinkite. Trintuvu sutrinkite iki vientisos tyrės. Paskaninkite druska. - 6Prie antienos krūtinėlės su pastarnokų tyre labai tiks švelniai džiovinti konservuoti pomidorai.