Daržovių pyragas su portobelo grybais

Ingredientai
Jums reikės
200 g sluoksniuotos bemielės tešlos
150 g portobelo grybų
150 g raudonojo kopūsto
200 g čederio sūrio
200 g nedidelių bulvių su lupena
2 skiltelių česnako
Šakelės šalavijo
Šakelės rozmarino
Druskos
Pipirų
1 kiaušinio
Daržovių sultinio kubelio
- 1Bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti vandenyje su druska ir daržovių sultinio kubeliu.
- 2Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo.
- 3Tuomet sudėti stambiai pjaustytus portobelo grybus ir smulkintą kopūstą, prieš tai iš keptuvės išėmus prieskonines žoleles. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima šiek tiek įpilti sultinio, kuriame verda bulvės bei šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais.
- 4Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoknį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti.
- 5Sluokniuotą tešlą supjaustyti 1,5-2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turime gauti pintą kvadratą, kuris padengs pyrago paviršių. Gauta pyne padengti visą įdaro paviršių ir aptepti kiaušinio plakiniu.
- 6Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.